Nőgyógyászat


A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi tudományág.

Mikor keresse fel a Mammut Egészségközpont Nőgyógyászati magánrendelését?

Évente célszerű nőgyógyászati vizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig nem érdemes halogatni a látogatást, hiszen az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt a születendő magzatot is megbetegíthetik. A nőgyógyászati vizsgálaton a rákszűrést is elvégzik, ami gyakran életmentő lehet, hiszen a daganatos betegségek hatékonyabban kezelhetőek kezdeti stádiumban.

Nőgyógyászati vizsgálat a Mammut Egészségközpont magánrendelésén

A rutin nőgyógyászati vizsgálat lehetővé teszi a krónikus gyulladások, gombás, bakteriális, vírusos, parazitás fertőzések, a ciszták, myomák, a policisztás ovárium szindróma és a méhnyakrák szűrését is. A nőgyógyászati vizsgálatkor a nőgyógyász szakorvos a mensessel(menstruációval) kapcsolatos kérdéseket tesz fel-első menses időpontja, menses időtartama, erőssége, változott-e a ciklus hossza, erőssége, egyéb panaszok. Kérdez a kórelőzményről, vagyis a nőgyógyászati betegségekről, nőgyógyászati és egyéb műtétekről, családi öröklődő betegségekről, a jelenlegi panaszokról. Megkérdezi, hogy van-e alhasi panasz, folyás, gyakori vizeletürítés, égető érzés vagy egyéb probléma. Tudnia kell, hogy a beteg szed-e gyógyszert, és van-e gyógyszer allergiája.

Ez után következik a fizikális vizsgálat. A vizsgálószéken elhelyezkedett beteg méhét, petefészkét, petevezetékét tapintja át a hüvelyen keresztül és a hasfal egyidejű külső tapintásával (bimanuális vizsgálat).

Ezután következik a kolposzkópos vizsgálat, amellyel a hüvely, a gát, a méhnyak tekinthető meg. Ehhez kicsit kitágítják a méhnyakat. A nőgyógyász, rákszűrésre mintát vesz, amelyet citológiai vizsgálatra küld el.

A hüvelyen át elvégzett hüvelyi ultrahang vizsgálattal még pontosabb kép nyerhető a méh és a petefészkek állapotáról.

A kóros eltérések felderítése után a kezelés, a gyógyítási folyamat következik.

A mentruációs rendellenességek kivizsgálásának része a hormonvizsgálat.


Intimultrahang kezelés

Jelentkezzen be most intimultrahang kezelésünkre! Magyarországon egyedülálló módon, a legmodernebb ultrahangos technológiával kezeljük az intimterületek problémáit.

Inkontinenciakezelés és a női intim terület fiatalítása ultrahanggal – Újdonság a Mammut Egészségközpontban, újdonság Magyarországon!

Az új intimultrahangos technológia az intimterületek kezelésének legmodernebb formája, mely az intimlézeres terápiánál is hatékonyabb és eredményesebb gyógyítást tesz lehetővé. A teljes mértékben fájdalommentes ultrahangos beavatkozással többféle intim panasz is nagyon eredményesen kezelhető. A kor előrehaladtával a többi testrészhez hasonlóan a hüvely is veszít rugalmasságából, mely akár a legboldogabb párkapcsolatot is megkeserítheti, más intim jellegű problémákat vagy akár inkontinenciát okozhat. A menopauza, a hormonális változások és a többszörös szülés mind hozzájárulhatnak a gyakran zavarba ejtő tünetek kialakulásához, melyek Magyarországon is nagyon sok nő életét keserítik meg. Ma már szerencsére van gyors megoldás a kellemetlen tünetek kezelésére és az életminőség javítására. Az Egészségközpontunkban elérhető intimultrahangos kezelés célja, hogy az említett intim problémáktól szenvedő hölgyeknek segítséget nyújtson, a kezelések eredményeképpen visszanyerjék önbizalmukat és újra teljes, elégedettebb életet élhessenek.

Milyen esetekben ajánljuk a kezelést?

  • inkontinencia (vizelettartási) problémák javítására és megszüntetésére
  • a hüvely megfiatalítására, ami a párkapcsolatra is hatással van

Milyen előnyökkel jár a kezelés?

  • a kezelést tapasztalt, szakmailag elismert szakorvosaink, dr. Gabulya Henrik és dr. Mészáros Gábor végzik
  • teljes mértékben biztonságos, fájdalom- és szövődménymentes
  • gyors, hiszen egy kezelés kb. 20 percet vesz igénybe
  • nincs altatás, sebészeti eljárás, lábadozási idő
  • rövidtávon érezhető az életminőség javulása, hiszen már három alkalom után látványos eredményt lehet elérni
  • bevezetési akciónk keretében most kedvezményesen elérhető pácienseink számára

Hogyan történik a terápia?

Pácienseinket tapasztalt nőgyógyász szakorvosaink várják. Az ultrahangos beavatkozást konzultáció után azonnal el lehet végezni. Az ultrahangos terápia egy speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett készülékkel történik. Időtartama kb. 20 perc. Bár a szövetek regenerációjához több hét szükséges, az ultrahangos kezelés hatására már az első alkalom után megnő a környező kötőszövet rugalmassága, erősödik a gát és a hüvelyfal izomzata. Enyhébb problémák esetén már az első egy-két alkalom után nagymértékű javulás, illetve akár teljes gyógyulás, de súlyos inkontinencia panaszokkal érkező páciensek esetében is jelentős eredmények érhetőek el és az életminőség javulása várható.

A kezelést végző szakorvosok

Dr. Gabulya Henrik szülész-nőgyógyász a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett szülész-nőgyógyász szakképesítést. Az intimultrahangos kezelések mellett várandós gondozással, meddőségi szaktanácsadással és ambuláns nőgyógyászati problémák megoldásával is foglalkozik.
Dr. Mészáros Gábor nőgyógyász a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd szülész-nőgyógyász szakvizsgát tett. Specializációi közé tartozik többek között a magzati ultrahang diagnosztika és a menopauza kezelések.

Árak

A három alkalmas intimultrahangos kezelés ára 250 000 Ft.
A kezelés megoldást jelent az inkontinencia problémára, és egyben a hüvely esztétikai kezelését is magában foglalja. Az ár a kezelés előtti konzultációt is tartalmazza (Amennyiben nem kerül sor a kezelésre, a konzultáció díja 10 000 Ft.)

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.