COVID-19 ellenanyag szint meghatározás


Covid-19 ellenanyag szint meghatározás

Mit kínál a tudomány azok számára, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e a betegségen és rendelkeznek-e védettséggel?

Erre a célra szolgál az Klinikáinkon elérhető ún. ellenanyag szint mérés: ez a vizsgálat az immunrendszer fertőzésre adott válaszát és a vérben található ellenanyag szintjét mutatja ki (IgG).

Az immunrendszerünk a fertőzésre válaszul különféle immunglobulinokat termel. Az IgM a fertőzést követő kb. 5-8. napon mutatható ki. A fertőzés után kb. 2-4 héttel megjelenik a vérben az IgG (amit a labor kimutat), amely jelen ismereteink szerint a tartós védelmet szolgálja és valószínűleg hónapokig, vagy akár egy évig is kimutatható a szervezetben.

Aki igazoltan átesett a fertőzésen, vagy megkapta a védőoltást és szervezetében kimutathatóak az antitestek, megkaphatja a 4 hónapra érvényes hatósági igazolást a védettségről.

Az ellenanyag teszt elvégzése azoknak lehet indokolt, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy megkapták a védőoltást és meg szeretnék nézni a szervezetükben jelenlévő ellenanyag szintet.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálat vénás vérvétellel történik. A teszt a vérmintából vizsgálja az IgG, tehát a koronavírusra termelődött ellenanyag jelenlétét és szintjét. Az eredményről a Pácienseket a vizsgálatot követően 2-3 munkanapon belül emailben tájékoztatja a mikrobiológiai labor.

Klinikánk a Covid-19 ellenanyag teszt eredményének kiértékelése során koncentrációmeghatározást végez.

Hol érhető el az ellenanyag teszt?

A vizsgálat a Mammut és Árkád Egészségközpontokban érhető el.

Mammut Egészségközpont, 1024 Budapest, Lövőház u. 1-5. Mamut II. 4. emelet, www.mammutegeszsegkozpont.hu/staging

Árkád Egészségközpont, 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád Bevásárlóközpont földszint, www.arkadegeszsegkozpont.hu

A vizsgálat ára

A vizsgálat ára 11 000 Ft

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezik olyan vizsgálat, mely 100%-os biztonsággal meg tudja állapítani az infekciót.Amennyiben a Páciens beteg, rossz állapotban van, köhög, lázas, stb, a vizsgálat nem végezhető el. Ebben az esetben mindenképpen a háziorvost kell értesíteni, aki gondoskodik a beteg további ellátásáról. Előszűrést, biztonsági szűrést Klinikáink nem végeznek.

Pácienseink védelme érdekében Klinikáinkon is kérjük az általános járványügyi szabályok betartását!

További információ a Centaur® COVID-19 IgG ellenanyag vizsgálatról itt olvashat.


IDŐPONTFOGLALÁS

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.