Onkológia


Mivel foglalkozik az onkológia?

Az onkológia a rosszindulatú daganatos betegségekkel és azok kezelésével, terápiájával foglalkozó szakterület. Sajnos, a rosszindulatú daganatos megbetegedések igen gyakoriak, csak Magyarországon évente körülbelül 100 ezer új esetet diagnosztizálnak. A leggyakoribb ráktípusok közé tartozik a bőrdaganat, a tüdőrák, a vastagbélrák, a férfiaknál a prosztata, míg a nőknél az emlő rosszindulatú daganata.1 Nagyon fontos a daganat minél korábbi stádiumban való felismerése, mert áttét-képződés előtt jóval nagyobb az esély a sikeres kezelésre.

Az Affidea Magyarország rendkívül széles körű képalkotó diagnosztikai szolgáltatásokkal támogatja a rosszindulatú daganatos betegségek szűrését. A kivizsgálás menetének lebonyolításában, a vizsgálatok szervezésében fontos szakember segítsége, hogy a megfelelő képalkotók, és szövettani mintavétel időben történjenek meg.

A daganatos betegség kezelése több szakma együttműködését igényli, beleértve a radiológusokat, a sebészeket, a sugárterápiás szakembereket és a gyógyszeres kezelési eljárásokkal foglalkozó onkológusokat. Az onkológia foglalkozik a daganatok kemoterápiás, egyéb gyógyszeres, és sugárkezelésével is. Az onkológia igen dinamikusan fejlődő szakág, több fajta és támadáspontú gyógyszerekkel: hormonterápia, kemoterápia, célzott biológiai kezelések, immunterápiák. A pácienseknek egyre inkább igényük van arra, hogy tájékoztatást kapjanak a kezelések hatékonyságáról, illetve mellékhatásokról.

Kinek ajánljuk az Affidea onkológiai szakrendelését?

  • Ha valaki egy kész diagnózist és terápiát szeretne másod-véleményeztetni
  • Akinek rövid határidőn belül szüksége van képalkotó diagnosztikai vizsgálatra
  • Ha valaki először szembesül rosszindulatú daganat diagnózisával és szüksége van további információkra az adott rákbetegséggel és kezelési lehetőségekkel kapcsolatban
  • Érintett páciensek, akik segítséget kérnek a különböző terápiás alternatívák közötti eligazodásban;
  • Terápia alatt álló páciensek, akik szeretnék megőrizni a kezelések alatt is korábbi életminőségüket
  • Veszélyeztetett csoportba tartozó páciensek, akiknek a családjában bizonyos daganatok halmozottan fordulnak elő
  • Onkológiai szűrővizsgálatokkal kapcsolatban érdeklődők

1 https://stat.nrr.hu/nrrstat/regi/0

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.