Menopausa terápia

„Változókor változások nélkül”

Szakorvosi tanácsadás és terápia a változókor körül és után – anti-aging complex

Dr Mészáros Gábor szülész-nőgyógyász klinikai főorvos

Az utóbbi évek társadalmi változásainak köszönhetően egyre nagyobb jelentőséget kap a nők szerepe a változó kor után is. Az orvostudomány és a szociális viszonyok lehetővé tették a nők várható élettartamának meghosszabbodását. A várható életkor meghosszabbodása megnyújtotta azon életszakasz hosszát, amit a nők a változó kor után élhetnek, de a hormonális változások időpontja ennek ellenére nem tolódott ki. Sok nőt szakmai élete és vitalitásának csúcsán ér el ez az időszakasz.

Számtalan módszer alakult már ki a menopausa időszakának minél jobb és tartalmasabb megélésének lehetővé tételére, mint pl. a plasztikai sebészet, a kozmetológia vagy a mozgásterápia. Az egészséges külső azonban egészséges belsőt is kíván, ez a kettő alkotja a nő egészségének egészét.

A menopausa tanácsadás és a megfelelő terápiás tervek a belső fiatalság megtartása érdekében jöttek létre. Ezen időszak után nem csak testi tünetek – csontritkulás, hajhullás, hőhullámok, súlygyarapodás, keringési rendszer változása – hanem pszichés lelki tünetek – depresszióra való hajlam, libidócsökkenés, ingerlékenység, alvászavarok, indokolatlan dühkitörések, koncentrációképesség zavara, szorongásos kórképek– is megjelenhetnek a női hormonok szintjének drasztikus változása, csökkenése miatt. A menopausa tanácsadás célja, hogy megfelelő kivizsgálás után egyénre szabott kezelést biztosítson a legmodernebb módszerek alkalmazásával, valamint a folyamatos kontroll mellett biztonsággal támogassa a változó kor utáni nők életminőségének maximális fenntartását, ezen egyre hosszabb életszakasz problémamentes és örömökkel teli megélését.

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.