Terápiák

AKUPUNKTÚRA


Az akupunktúra bizonyos testfelszínhez közeli pontok mechanikus ingerlése. Az akupunktúra alkalmazásakor vékony tűket szúrnak a test meghatározott részeibe. Ennek hatásmechanizmusát nem teljesen értjük , de vitathatatlanul hatékonyan alkalmazható fájdalmak enyhítésére.


TOVÁBB

INFÚZIÓS TERÁPIA


Az infúziós terápia során folyadékokat, elektrolitokat, gyógyszereket, tápanyagokat juttatunk a szervezetbe vénán keresztül. A szervezet bonyolult szabályozási mechanizmussal egyfajta állandóságra törekszik a folyadék térfogat, az ionösszetétel, a koncentráció, a vegyhatás és a hőmérséklet viszonylatában. Bármelyik egyensúlyának felborulása betegséghez vezet. Az egyensúly helyreállítására esetenként az orvos infúziós kezelést ír fel, amely a gyógyszeres kezelés igen hatékony formája.


TOVÁBB

INTIMULTRAHANG KEZELÉS


Az új intimultrahangos technológia az intimterületek kezelésének legmodernebb formája, mely az intimlézeres terápiánál is hatékonyabb és eredményesebb gyógyítást tesz lehetővé. A teljes mértékben fájdalommentes ultrahangos beavatkozással többféle intim panasz is nagyon eredményesen kezelhető. A kor előrehaladtával a többi testrészhez hasonlóan a hüvely is veszít rugalmasságából, mely akár a legboldogabb párkapcsolatot is megkeserítheti, más intim jellegű problémákat vagy akár inkontinenciát okozhat. A menopauza, a hormonális változások és a többszörös szülés mind hozzájárulhatnak a gyakran zavarba ejtő tünetek kialakulásához, melyek Magyarországon is nagyon sok nő életét keserítik meg.


TOVÁBB

KIROPRAKTIKA


A kiropraktika tudományág a gerincbetegségek kézzel, ujjakkal (ritkán műszeresen) történő kezelésével, gyógyításával foglalkozik. A kiropraktika a támasztó- és mozgatórendszer (gerinc, végtagok ízületei, izomzat) sérülések, gyulladások, kopásos elváltozások következtében kialakult visszafordítható kóros elváltozásaival, diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. A kiropraktor orvos nem gyógyszerrel gyógyít. Miután tájékozódik a beteg panaszairól, betegségeiről, kézzel tapintja ki a gerinc, az ízületek rendellenességét.


TOVÁBB

MENOPAUSA TERÁPIA


A menopausa tanácsadás és a megfelelő terápiás tervek a belső fiatalság megtartása érdekében jöttek létre. Ezen időszak után nem csak testi tünetek – csontritkulás, hajhullás, hőhullámok, súlygyarapodás, keringési rendszer változása – hanem pszichés lelki tünetek – depresszióra való hajlam, libidócsökkenés, ingerlékenység, alvászavarok, indokolatlan dühkitörések, koncentrációképesség zavara, szorongásos kórképek– is megjelenhetnek a női hormonok szintjének drasztikus változása, csökkenése miatt.


TOVÁBB

TUDATOS FOGYÁS PROGRAM


Az elhízás következtében gyakran alakul ki cukorbetegség. Hátterében 70%-ban genetikai tényezők állnak, amelyeket felerősít a folyamatos stresszhatás.Ritkán, hormonális problémák is állhatnak a háttérben. Ezt minden esetben ellenőrizni szükséges. A stressz diabetogén hatású, ráadásul a stressz oldására sokan evéssel, nassolással próbálkoznak. Az ilyen elhízásos esetek nagy részéért az étkezések után bekövetkező hirtelen inzulinszint-emelkedés tehető felelőssé. Az indokolatlanul magas inzulinszintre túl alacsony vércukorszinttel reagál szervezetünk, mely állandó éhségérzethez vezet. Ezt az anyagcserezavart inzulinrezisztenciának nevezzük, ami manapság a munkahelyi ártalmaknak,  a nem megfelelő étkezésnek és a rohanó életmódnak köszönhetően sajnos egyre több embert érint.


TOVÁBB

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.