Nőgyógyászat

nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi tudományág.

Mikor keresse fel a Mammut Egészségközpont Nőgyógyászati magánrendelését?

Évente célszerű nőgyógyászati vizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig nem érdemes halogatni a látogatást, hiszen az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt a születendő magzatot is megbetegíthetik. A nőgyógyászati vizsgálaton a rákszűrést is elvégzik, ami gyakran életmentő lehet, hiszen a daganatos betegségek hatékonyabban kezelhetőek kezdeti stádiumban.

Nőgyógyászati vizsgálat a Mammut Egészségközpont magánrendelésén

A rutin nőgyógyászati vizsgálat lehetővé teszi a krónikus gyulladások, gombás, bakteriális, vírusos, parazitás fertőzések, a ciszták, myomák, a policisztás ovárium szindróma  és a méhnyakrák szűrését is. A nőgyógyászati vizsgálatkor a nőgyógyász szakorvos a mensessel(menstruációval) kapcsolatos kérdéseket tesz fel-első menses időpontja, menses időtartama, erőssége, változott-e a ciklus hossza, erőssége, egyéb panaszok. Kérdez a kórelőzményről, vagyis a nőgyógyászati betegségekről, nőgyógyászati és egyéb műtétekről, családi öröklődő betegségekről, a jelenlegi panaszokról. Megkérdezi, hogy van-e alhasi panasz, folyás, gyakori vizeletürítés, égető érzés vagy egyéb probléma. Tudnia kell, hogy a beteg szed-e gyógyszert, és van-e gyógyszer allergiája.

Ez után következik a fizikális vizsgálat. A vizsgálószéken elhelyezkedett beteg méhét, petefészkét, petevezetékét tapintja át a hüvelyen keresztül és a hasfal egyidejű külső tapintásával (bimanuális vizsgálat).

Ezután következik a kolposzkópos vizsgálat, amellyel a hüvely, a gát, a méhnyak tekinthető meg. Ehhez kicsit kitágítják a méhnyakat. A nőgyógyász, rákszűrésre mintát vesz, amelyet citológiai vizsgálatra küld el.

A hüvelyen át elvégzett hüvelyi ultrahang vizsgálattal még pontosabb kép nyerhető a méh és a petefészkek állapotáról.

A kóros eltérések felderítése után a kezelés, a gyógyítási folyamat következik.

A mentruációs rendellenességek kivizsgálásának része a hormonvizsgálat.

Hétfő 09:00-12:00 14:00-18:00
Kedd 09:00-12:00 15:00-20:00
Csütörtök 09:00-16:00
Péntek 09:00-15:00
Időpontfoglalás

Hétfő

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Szabari Erika

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Gabulya Henrik

Kedd

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Bognár Zoltán

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Gabulya Henrik

Csütörtök

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Szalóki Alíz Eszter

Péntek

  • Nőgyógyászati szakrendelés – dr. Mészáros Gábor

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.