COVID-19 ellenanyag szint meghatározás


Covid-19 ellenanyag szint meghatározás

Mit kínál a tudomány azok számára, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e a betegségen és rendelkeznek-e védettséggel?

Erre a célra szolgál az Egészségközpontjainkban elérhető ún. ellenanyag szint mérés: ez a vizsgálat az immunrendszer fertőzésre adott válaszát és a vérben található ellenanyag szintjét mutatja ki (IgG).

Az immunrendszerünk a fertőzésre válaszul különféle immunglobulinokat termel. Az IgM a fertőzést követő kb. 5-8. napon mutatható ki. A fertőzés után kb. 2-4 héttel megjelenik a vérben az IgG (amit a labor kimutat), amely jelen ismereteink szerint a tartós védelmet szolgálja és valószínűleg hónapokig, vagy akár egy évig is kimutatható a szervezetben.

Aki igazoltan átesett a fertőzésen, vagy megkapta a védőoltást és szervezetében kimutathatóak az antitestek, megkaphatja a 4 hónapra érvényes hatósági igazolást a védettségről.

Az ellenanyag teszt elvégzése azoknak lehet indokolt, akik kíváncsiak arra, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy megkapták a védőoltást és meg szeretnék nézni a szervezetükben jelenlévő ellenanyag szintet.

Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálat vénás vérvétellel történik.  A teszt a vérmintából vizsgálja az IgG, tehát a koronavírusra termelődött ellenanyag jelenlétét és szintjét. Az eredményről a Pácienseket a vizsgálatot követően 2-3 munkanapon belül emailben tájékoztatja a mikrobiológiai labor.

Egészségközpontunk a Covid-19 ellenanyag teszt eredményének kiértékelése során koncentrációmeghatározást  végez.

Hol érhető el az ellenanyag teszt?

A vizsgálat a Mammut, Árkád és Corvin Egészségközpontokban érhető el.

Mammut Egészségközpont, 1024 Budapest, Lövőház u. 1-5. Mamut II. 4. emelet, www.mammutegeszsegkozpont.hu 

Árkád Egészségközpont, 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád Bevásárlóközpont földszint, www.arkadegeszsegkozpont.hu

Corvin Egészségközpont, 1083 Budapest, Futó u. 37-45. Corvin Plaza 1. emelet. www.corvinegeszsegkozpont.hu

A vizsgálat ára

A vizsgálat ára 11 000 Ft

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy a tudomány mai állása szerint nem létezik olyan vizsgálat, mely 100%-os biztonsággal meg tudja állapítani az infekciót.Amennyiben a Páciens beteg, rossz állapotban van, köhög, lázas, stb, a vizsgálat nem végezhető el. Ebben az esetben mindenképpen a háziorvost kell értesíteni, aki gondoskodik a beteg további ellátásáról. Előszűrést, biztonsági szűrést Egészségközpontjaink nem végeznek.

Pácienseink védelme érdekében Egészségközpontjainkban is kérjük az általános járványügyi szabályok betartását (mint pl. patikákban)!


IDŐPONTFOGLALÁS

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.