COVID-19 PCR teszt


RT-QPCR (REVERZ TRANSZKRIPTÁZ KVANTITATÍV POLIMERÁZ LÁNCREAKCIÓ)

A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a vizsgált mintából. Kritikus jelentőségű a COVID-19 kezdeti megelőzésében a pandémiás terjedés szempontjából. A koreai COVID-19 esetekből származó tanulmányok szerint az RdRP gének kimutatása alacsonyabb érzékenységű, mint az N gének vizsgálata, ezért ajánlott az N géneket detektáló, nagyon érzékeny RT-PCR módszerek használata. A SYNLAB által jelenleg alkalmazott teszt a vírus genetikai állományának 3 szakaszát vizsgálja: kimutatásra kerül az E gén, RdRP gén és az N gén is, így az általunk használt PCR reakció igen nagy érzékenységűnek tekinthető.

A vizsgálattal kapcsolatos legfontosabb információk:

Felső légúti minta (orrból és garatból történő mintavétellel) küldhető vizsgálatra.  A leletátfordulási idő 24-48 óra.

A vizsgálat előnyei:

A vírus légúti jelenlétének igazolására a legjobb, gold standardnak tekinthető módszer. Kiváló érzékenység és magas specificitás jellemzi. A fertőzőképesség legjobb vizsgálati módszere.

A vizsgálat korlátai:

A mintavétel speciális mintavételi eszközt és szaktudást igényel, kellően képzett és gyakorlott személy végezheti azt védőfelszerelésben. A nem megfelelő mintavétel álnegatív eredményhez vezethet. A vizsgálat kivitelezése és értékelése magas szaktudást igényel, csak speciális felszereltségű molekuláris diagnosztikai laboratóriumban végezhető el. Mivel a folyamat számos, egymásra épülő lépésből áll, melyek mindegyike több órát is igénybe vehet, ez hosszabb leletátfordulási időt tesz csak lehetővé.

Az RT-PCR a legdrágább teszt a COVID-19 diagnosztikai lehetőségek között. Nagyobb közösség vizsgálatának feltétele a mintavételezési folyamat alapos előkészítése és megszervezése. Nagy tömegű tesztelési igény esetén alternatíva lehet a minták poolozása, ez az esetleges vizsgálati költségeket ugyan csökkentheti, de a vizsgálat érzékenysége is romlik ezzel együtt.

SYNLAB Hungary Kft. | Érvényes: 2020.04.23.

Eredmény:

A PCR teszt eredményét 2 munkanapon belül küldjük ki a Pácienseknek.

Bejelentkezés:

PCR vizsgálatra bejelentkezés az alábbi telefonszámon: +36 70 670 0222

A vizsgálat ára 32 000 Ft 

Határátkelési igazolással kapcsolatos igényét kérjük előre jelezze, utólag nem áll módunkban igazolást kiállítani! 


TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.