COVID-19 antigén teszt


A COVID-19 antigén rapid tesztegy fehérjét, a SARS-CoV-2 vírus S-proteinjét mutatja ki. A vírust közepes vagy magas mennyiségben ürítő páciensek légúti mintáinak elemzésére használható. A teszt azt vizsgálja, hogy a mintavétel pillanatában fennáll-e a fertőzés, tehát a vizsgált személy szervezetében jelen van-e a vírus vagy sem.

A vizsgálati módszer nem alkalmas a korábbi fertőzés igazolására vagy elvetésére.

Mintavétel

A mintavétel a felső légutakból (elsősorban az orrból, ha ez bármilyen okból nem kivitelezhető, akkor a garatból) történik. A mintavétel speciális szaktudást igényel, ezért a vizsgálatot fül-orr-gégész szakorvosunk végzi el.

Felkészülés a tesztre

Az orrból vett mintavétel nem igényel előkészületet a páciens részéről. Bizonyos esetekben – ha pl. bármilyen okból az orron keresztüli mintavétel nem kivitelezhető – a szakorvossal egyeztetve a teszt megismétlésére, illetve torokból történő mintavételre lehet szükség.

Vizsgálati idő

A vizsgálat kivitelezési ideje kb. 10 perc.

Eredmény

A vizsgálati eredményt 1 munkanapon belül küldjük meg a Páciens által megadott email címre.

Utazási igazolás

Az antigén teszt nem alkalmas a határátlépés igazolására, erről utazási igazolást nem tudunk kiállítani. 

A teszt érzékenysége

A teszt PCR vizsgálatnál kevésbé érzékeny, a negatív eredmény nem zárja ki a fertőzés fennállását – ahogy a negatív PCR vizsgálat eredménye sem kizáró. A negatív teszt prediktív értéke 85,2%. Negatív eredményhez vezethet az is, ha túl korán, a betegség kezdeti fázisában történik a mintavétel, illetve ha a vírusmennyiség már csökken a légutakban a gyógyulás során.

Laboratórium

Laboratóriumi partnerünk a SmartBioma Zrt. 

A vizsgálat helyszíne

Az antigén teszt jelenleg csak az Árkád Egészségközpontban érhető el előzetes időpontfoglalás után. A foglalásnál kérjük adja meg telefonszámát, mert kolléganőink a vizsgálat előtt keresni fogják a Covid-19 kérdőív telefonos kitöltése kapcsán!

A vizsgálat ára

A vizsgálat ára: 19 000 Ft

Az antigén teszt regisztrációs számai

COVID-19 AgRespi-Strip tesztet az Európai Unióban gyártják, Belgiumban, CE-IVD jelölésű laboratóriumi vizsgálati reagens.

A magyar OGYÉI regisztrációs ügyiratszáma: OGYÉI/19739-1/2020

CE regisztrációs száma: BE-CA01-1-90009-00007-IVD

Szerológiai vizsgálat

Amennyiben a páciens szerológiai teszt eredménye igM+, az antigén tesztet ingyenesen elvégezzük.

 


IDŐPONTFOGLALÁS

TOVÁBBI HELYSZÍNEINK

Figyelem! Az oldalon olvasható anyagok tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az orvosokkal, vagy gyógyszerészekkel való személyes konzultációt és alapos kivizsgálást.